godzina 14:11 data 20.04.2018
zmień kolor

Archiwum

  liczba znalezionych wydarzeń: 928
strona: 1  2  3  4  5  6 ... 47
»    »»

Newsletter Cafe Kulturalna

Zapraszamy do zapisania sie na newsletter.
Twój email:  
25.10.2016 18:00  Debata "Towarzyskość to zdrowie" | Food Studies x Minta x Sowa

Restaurant Week i Food Studies mają ogromną przyjemność zaprosić Was do udziału w niepowtarzalnej debacie na temat towarzyskości w jedzeniu.

Według najnowszych badań kluczem do długiego, zdrowego i szczęśliwego życia nie są jedynie zdrowe posiłki ale spożywanie ich z bliskimi. Podczas panelu dyskusyjnego postaramy się odpowiedzieć na pytanie co znaczy dziś wspólny posiłek. Nasi wspaniali paneliści, eksperci ze świata kulinariów i nauki będą dyskutować o tym co w dzisiejszych czasach daje wspólne jedzenie, jak w źródłach kultury zmieniał się obraz wspólnego jedzenia i w jaki sposób znaleźć czas na wspólny posiłek w codziennym pędzie.

Panel dyskusyjny poprowadzi Magdalena Tomaszewska-Bolałek - współkierowniczka oraz autorka programu studiów podyplomowych Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Orientalistka, dziennikarka, autorka książek. Od lat popularyzuje kulturę żywieniową poprzez spotkania, wykłady, warsztaty kulinarne. Prowadzi blog Kuchniokracja. (http://www.kuchniokracja.hanami.pl/)

Panelistami będą:

Dr Aleksandra Drzał-Sierocka - współkierowniczka studiów podyplomowych Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Filmoznawczyni, kulturoznawczyni, prezeska Fundacji Inicjatyw Filmowy TU SIĘ MOVIE. Autorka i redaktorka publikacji książkowych oraz tekstów podejmujących zagadnienie znaczenia kulinariów we współczesnej kulturze.

Dorota Minta - psycholog kliniczny, wykładowca SGGW, autorka licznych publikacji prasowych. Prowadzi warsztaty i szkolenia z wykorzystaniem technik kulinarnych. Autorka bloga o roli kulinariów w psychologii człowieka. Członkini Slow Food Polska. (http://dorotaminta.natemat.pl/)

Wiktoria Górecka - psycholog kulturowy, psychodietetyk, wykładowca Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Autorka bloga Pyza made in Poland (https://pyzamadeinpoland.pl/), na łamach którego popularyzuje azjatyckie kultury kulinarne. Prowadzi wykłady, szkolenia i warsztaty kulinarne.

Robert Sowa- kucharz, restaurator, twórca menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce. Ambasador kuchni polskiej, znany z wielu programów telewizyjnych i audycji radiowych. Autor książek kulinarnych, właściciel N31 Restaurant&Bar. (http://n31restaurant.pl/)