filtry
* opcja

grzyby i dynia wkładka sezonowa

Krem z dyni / mleczko kokosowe / puder z pestek dyni / oliwa rzepakowa

V GF 23

Dwa hummusy dyniowy / klasyczny / oliwa / focaccia

V GF 31

Bliny gryczane / grzyby leśne / śmietana / szczypiorek

W GF 37

Gumiklyjzy dyniowe / palone masło / migdały / polski ser zagrodowy

W 39

Makaron z dynią / jarmuż / cebulka perłowa / orzeszki / polski ser zagrodowy

W 41

Risotto z grzybami / pietruszka / ser Emilgrana

W GF 43

Talerzyki

Pieczone ziemniaki / brukselka / jogurt cytrynowy / oliwa koperkowa

V GF 27

Focaccia z pesto pietruszkowym i grillowanymi pieczarkami

V 27

Pieczone pietruszki / oliwa truflowa / mus z pasternaku / prażone nasiona / kwiaty jadalne

V GF 29

Oliwki marynowane / oliwa / czosnek / rozmaryn

V GF 27

Tatar wołowy / puder grzybowy / żółtko / lubczyk / focaccia

GF 37

Bliny gryczane / łosoś / kwaśna śmietana / koper

GF 35

dania główne

Fish & chips / zielony groszek / aioli

47

Kalafior pieczony / puree z kalafiora / prażony jarmuż / prażone orzechy laskowe / sos orzechowy

V 39

Wołowina duszona w czerwonym winie / puree z ziemniaczane / pieczona kapusta włoska

GF 51

Krewetki / białe wino / masło / pietruszka / focaccia

75

Zupy

Krem z pomidorów / chutney z pomidorów z bazylią

W GF 23

Zupa dnia

W 19

Sałaty

Sałata grecka z tofu lub fetą

W lub V GF 35

Kolorowe pomidory / ricotta / oliwa bazyliowa / kruszonka z chleba

W 39

Desery

Crème brûlée

W GF 23

Jogurt parowany z musem z owoców leśnych i migdałami

W GF 23

Tarta ze śliwką i sosem cytrusowo - kardamonowym

V 23

Lunch menu

Zamawiaj od poniedziałku do piątku 12.00-16.00.

Lunch w wersji wegetariańskiej lub mięsnej 27 zł.
Sama zupa 13 zł, samo danie 21 zł.
W dostawie +2 zł do każdego dania za opakowanie.

napoje drink Arbuzowe Mai Tai watermelon
w
y
b
i
e
r
z
&
c
o
ś
&
o
ż
e
ź
w
i
a
j
ą
c
e
g
o
&
z
&
n
a
s
z
e
j
&
k
a
r
t
y
&
n
a
p
o
j
ó
w
&

V GF 23

grzyby i dynia wkładka sezonowa: Krem z dyni / mleczko kokosowe / puder z pestek dyni / oliwa rzepakowa

V GF 31

grzyby i dynia wkładka sezonowa: Dwa hummusy dyniowy / klasyczny / oliwa / focaccia

W GF 37

grzyby i dynia wkładka sezonowa: Bliny gryczane / grzyby leśne / śmietana / szczypiorek

W 39

grzyby i dynia wkładka sezonowa: Gumiklyjzy dyniowe / palone masło / migdały / polski ser zagrodowy

W 41

grzyby i dynia wkładka sezonowa: Makaron z dynią / jarmuż / cebulka perłowa / orzeszki / polski ser zagrodowy

W GF 43

grzyby i dynia wkładka sezonowa: Risotto z grzybami / pietruszka / ser Emilgrana

V GF 27

Talerzyki: Pieczone ziemniaki / brukselka / jogurt cytrynowy / oliwa koperkowa

V 27

Talerzyki: Focaccia z pesto pietruszkowym i grillowanymi pieczarkami

V GF 29

Talerzyki: Pieczone pietruszki / oliwa truflowa / mus z pasternaku / prażone nasiona / kwiaty jadalne

V GF 27

Talerzyki: Oliwki marynowane / oliwa / czosnek / rozmaryn

GF GF* 37

Talerzyki: Tatar wołowy / puder grzybowy / żółtko / lubczyk / focaccia

GF 35

Talerzyki: Bliny gryczane / łosoś / kwaśna śmietana / koper

47

dania główne: Fish & chips / zielony groszek / aioli

V 39

dania główne: Kalafior pieczony / puree z kalafiora / prażony jarmuż / prażone orzechy laskowe / sos orzechowy

GF 51

dania główne: Wołowina duszona w czerwonym winie / puree z ziemniaczane / pieczona kapusta włoska

75

dania główne: Krewetki / białe wino / masło / pietruszka / focaccia

W GF 23

Zupy: Krem z pomidorów / chutney z pomidorów z bazylią

W 19

Zupy: Zupa dnia

W lub V GF 35

Sałaty: Sałata grecka z tofu lub fetą

W 39

Sałaty: Kolorowe pomidory / ricotta / oliwa bazyliowa / kruszonka z chleba

W GF 23

Desery: Crème brûlée

W GF 23

Desery: Jogurt parowany z musem z owoców leśnych i migdałami

V 23

Desery: Tarta ze śliwką i sosem cytrusowo - kardamonowym