filtry
* opcja

Przystawki

Pieczone ziemniaki / brukselka / szpinak / emulsja cytrynowo-musztardowa

V GF 29

Focaccia / pesto ziołowe / boczniak mikołajkowy

V 31

Focaccia / ricotta / karmelizowana figa / suszone morele / orzeszki

W 31

Pieczony seler / mus z pietruszki / karmelizowane jabłko / makowy sezamek / orzeszki

V GF 31

Hummus / pieczona paprykowa ciecierzyca / oliwa z oliwek / kolendra / focaccia

V GF* 31

Oliwki marynowane / oliwa / czosnek / rozmaryn

V GF 29

Tatar wołowy / puder grzybowy / żółtko / lubczyk / focaccia

GF 41

Bliny gryczane z łososiem / kwaśna śmietana / szczypior

GF 39

Bliny gryczane / grzyby leśne / kwaśna śmietana / szczypior

W GF 39

dania główne

Assiette z dyni / baba dyniowa / pieczona dynia w ziołach / mus dyniowy / chips z dyni / krokant z pestek dyni

V GF 45

Risotto z grzybami / pietruszka / ser Emilgrana

W GF 43

Gumiklyjzy dyniowe / palone masło / migdały / polski ser zagrodowy

W GF 39

Fish & chips / zielony groszek / aioli

47

Tagliatelle z krewetkami / masło / czosnek / pietruszka

49

Wołowina duszona w czerwonym winie / puree ziemniaczano-musztardowe / czerwona kapusta z żurawiną i karmelizowaną cebulą

GF 55

Zupy

Żur grzybowy / suszone grzyby / ziemniaki

V 25

Barszcz ukraiński z pampuchem

W 23

Zupa dnia (zapytaj obsługę)

W V* GF* 19

Sałaty

Cezar / grillowana sałata rzymska / grillowany kurczak / kapary / sos majonezowo-kaparowy / ser bursztyn / grzanki

43

Kasza pęczak / szpinak / suszony pomidor / dynia / feta / prażone nasiona

W 39

Cezar / grillowana sałata rzymska / kapary / sos majonezowo-kaparowy / ser bursztyn / grzanki

W 37

Desery

Crème brûlée

W GF 23

Tarta piernikowo-orzechowa / konfitura pomarańczowa

V 23

Crumble z jabłkami / lody śmietankowe

W 27

Lunch menu

Zamawiaj od poniedziałku do piątku 12.00-16.00.

Lunch w wersji wegetariańskiej lub mięsnej 29 zł.
Sama zupa 13 zł, samo danie 24 zł.
W dostawie +2 zł do każdego dania za opakowanie.

napoje drink Arbuzowe Mai Tai watermelon
w
y
b
i
e
r
z
&
c
o
ś
&
o
ż
e
ź
w
i
a
j
ą
c
e
g
o
&
z
&
n
a
s
z
e
j
&
k
a
r
t
y
&
n
a
p
o
j
ó
w
&

V GF 29

Przystawki: Pieczone ziemniaki / brukselka / szpinak / emulsja cytrynowo-musztardowa

V GF 29

Przystawki: Oliwki marynowane / oliwa / czosnek / rozmaryn

GF GF* 41

Przystawki: Tatar wołowy / puder grzybowy / żółtko / lubczyk / focaccia

GF 39

Przystawki: Bliny gryczane z łososiem / kwaśna śmietana / szczypior

W GF 39

Przystawki: Bliny gryczane / grzyby leśne / kwaśna śmietana / szczypior

V GF 45

dania główne: Assiette z dyni / baba dyniowa / pieczona dynia w ziołach / mus dyniowy / chips z dyni / krokant z pestek dyni

W GF 43

dania główne: Risotto z grzybami / pietruszka / ser Emilgrana

W GF 39

dania główne: Gumiklyjzy dyniowe / palone masło / migdały / polski ser zagrodowy

47

dania główne: Fish & chips / zielony groszek / aioli

49

dania główne: Tagliatelle z krewetkami / masło / czosnek / pietruszka

V 25

Zupy: Żur grzybowy / suszone grzyby / ziemniaki

W 23

Zupy: Barszcz ukraiński z pampuchem

W V* GF* 19

Zupy: Zupa dnia (zapytaj obsługę)

W 39

Sałaty: Kasza pęczak / szpinak / suszony pomidor / dynia / feta / prażone nasiona

W GF 23

Desery: Crème brûlée