filtry
* opcja

Bób i kurki wkładka sezonowa

Żur / zakwas / kurki

V GF 24

Bób / oliwa rzepakowa / czosnek / sól morska

V GF 23

Risotto / bób / kurki

W GF 35

Tagliatelle / bób / krewetki / sos maślany

46

Sałaty polne / bób / arbuz / mięta / feta / dressing miętowy

W GF 35

Talerzyki

Pieczone młode ziemniaki / orzech włoski / rukiew wodna / dressing jogurtowo-cytrynowo-koperkowy

W GF 25

Karmelizowane młode marchewki / crunch ziołowo-orzechowy / borówki

V 29

Fasolka szparagowa / orzeszki ziemne / mięta / feta lub tofu

W lub V GF 28

Focaccia / pomidory malinowe / maliny / dressing bazyliowy

V 26

Focaccia / ricotta / karmelizowane morele / rozmaryn

W 26

Oliwki / oliwa / czosnek / rozmaryn

V GF 25

Tatar wołowy / puder grzybowy / żółtko / lubczyk / focaccia

GF* 34

Hummus klasyczny / czarnuszka / za’atar / focaccia

V GF* 29

Bliny gryczane / łosoś / kwaśna śmietana / koper

GF 33

dania główne

Kalafior pieczony / puree z kalafiora / prażony jarmuż / prażone orzechy laskowe / sos orzechowy

V 36

Gumiklyjzy buraczane / palone masło / migdały / polski ser zagrodowy

W 36

Fish & chips / zielony groszek / aioli

45

Sznycel po wiedeńsku / pieczone młode ziemniaki / sałaty z kwaśną śmietaną

54

Zupy

Chłodnik dnia

V* GF* 21

Sałaty

Kalarepa / fenkuł / czereśnie / młody szpinak / orzeszki ziemne / dressing jabłkowy

V GF 35

Kolorowe buraki / burrata / brukselka / nasturcja / dressing malinowy

V* GF 39

Sałata grecka z tofu lub fetą

W lub V 35

Desery

Jogurt parowany z malinami i migdałami

W GF 23

Crème brûlée

W GF 23

Rabarbarowy crumble

V 23

Deser dnia

V* GF* 19

Lunch menu

Zamawiaj od poniedziałku do piątku 12.00-16.00.

Lunch w wersji wegetariańskiej lub mięsnej 27 zł.
Sama zupa 13 zł, samo danie 21 zł.
W dostawie +2 zł do każdego dania za opakowanie.

V GF 24

Bób i kurki wkładka sezonowa: Żur / zakwas / kurki

V GF 23

Bób i kurki wkładka sezonowa: Bób / oliwa rzepakowa / czosnek / sól morska

W GF 35

Bób i kurki wkładka sezonowa: Risotto / bób / kurki

46

Bób i kurki wkładka sezonowa: Tagliatelle / bób / krewetki / sos maślany

W GF 35

Bób i kurki wkładka sezonowa: Sałaty polne / bób / arbuz / mięta / feta / dressing miętowy

W GF 25

Talerzyki: Pieczone młode ziemniaki / orzech włoski / rukiew wodna / dressing jogurtowo-cytrynowo-koperkowy

V 29

Talerzyki: Karmelizowane młode marchewki / crunch ziołowo-orzechowy / borówki

W lub V GF 28

Talerzyki: Fasolka szparagowa / orzeszki ziemne / mięta / feta lub tofu

V 26

Talerzyki: Focaccia / pomidory malinowe / maliny / dressing bazyliowy

W 26

Talerzyki: Focaccia / ricotta / karmelizowane morele / rozmaryn

GF* 34

Talerzyki: Tatar wołowy / puder grzybowy / żółtko / lubczyk / focaccia

V GF* 29

Talerzyki: Hummus klasyczny / czarnuszka / za’atar / focaccia

GF 33

Talerzyki: Bliny gryczane / łosoś / kwaśna śmietana / koper

V 36

dania główne: Kalafior pieczony / puree z kalafiora / prażony jarmuż / prażone orzechy laskowe / sos orzechowy

W 36

dania główne: Gumiklyjzy buraczane / palone masło / migdały / polski ser zagrodowy

45

dania główne: Fish & chips / zielony groszek / aioli

54

dania główne: Sznycel po wiedeńsku / pieczone młode ziemniaki / sałaty z kwaśną śmietaną

V GF 35

Sałaty: Kalarepa / fenkuł / czereśnie / młody szpinak / orzeszki ziemne / dressing jabłkowy

V* GF 39

Sałaty: Kolorowe buraki / burrata / brukselka / nasturcja / dressing malinowy

W lub V 35

Sałaty: Sałata grecka z tofu lub fetą

W GF 23

Desery: Jogurt parowany z malinami i migdałami

W GF 23

Desery: Crème brûlée

V 23

Desery: Rabarbarowy crumble