Koktajle Festiwalowe AfryKamera

BOSONOGA DIVA

Bezalkoholowy Spritz na cześć Cesárii Évory. Połączenie słodko - gorzkiego kordiału z derenia, skórek pomarańczy, korzenia goryczki i różowego pieprzu z bezalkoholową cavą i chipsem z plantana
V 23

KRÓLOWA RUMby

Cytrusowo - pikantne rytmy: rum, napar z czerwonokrzewu afrykańskiego, korzeń imbiru, sok z pomarańczy, sok z limonki, palona pomarańcza, plantan. Zapraszamy do tańca!
V 26

Wkładka Sezonowa

Lemoniada dyniowo - pomarańczowa

V 15

Bellini Spritz

Białe wino, brzoskwinie, woda gazowana , rozmaryn
V 27

Gin & arbuzowy tonic

Beefeater , arbuzowy tonic
V 28

Arbuzowe Mai Tai

Havana 3YO x, amaretto, limonka, esencja zielonej herbaty, sok z arbuza
V 28

Vin Orange

Vin Orange Les Jamelles Grenache Blanc, Viognier, Muscat, Gewurztraminer, Chenin / Francja - Langwedocja
V 19/105

Kulturalne Drinki

PASTRY SOUR

Ostoya, cytryna, syrop z kwiatu czarnego bzu, bitters pomarańczowy, aquafaba
V 27

CENTRAL SOUR

Jameson, amaretto, cytryna, czerwone wino, Angostura Bitters, aquafaba
V 27

AMERICAN BEAUTY

Beefeater, Cointreau, maliny,limonka, woda różana
V 27

JAMES FRESH

Jameson, cytryna, kordiał grejpfrutowy, hibiskus z kwiatem pomarańczy
V 27

SON OF A PEACHER MAN

Jameson , brzoskwinie, sok z cytryny, maliny, mięta.
V 28

BUTTERFLY AVIATION

Beefeater,Luxardo Maraschino, klitoria ternateńska, cytryna
V 29

SUNNY COOL

Havana Club Especial, ananas, mango, sok z pomarańczy, mleko kokosowe, limonka
V 30

FOREST FASHIONED

Jameson, syrop z jagód i wędzonej herbaty, bitters czekoladowy, rozmaryn
V 31

Szprycery

LILLET SPRITZ

Lillet, syrop z hibiskusa i kwiatu pomarańczy, prosecco
27

THE SHADE OF WHITE

Beefeater, białe wino, syrop z kwiatu czarnego bzu, limonka, woda gazowana
V* 27

THE SHADE OF RED

czerwone wino, truskawka, malina, wiśnia, cytryna, woda gazowana
V 27

Wina białe

TINELLO SAN MARZIO

Trebbiano / Garganega – Włochy, Veneto – Domus Vini
15/50/90

GANDIN SAUVIGNON

Sauvignon Blanc - Włochy , Friuli - Wenecja
V 15/50/90

VINHO VERDE

Casal Miranda D.O.C / Portugalia / Caves Campelo
V 17/85

SöTTAL

Moscatel Graudo, Arinto , Vital - Portugalia
V 85

NOVACORTE

Chardonnay – Włochy / Veneto – Domus Vini
V 85

XAREL-LO, DUC DE FOIX

Covides Vineyards, Hiszpania - Katalonia
V 90

LES PARCELLAIRES

Sauvignon Gris – Francja / Gaskonia / – Domaine de l’Herre
V 95

FUNDAMENT

Riesling – Niemcy / Palatynat – Jesuiten Hof
V 105

Wina czerwone

RESERVA

Tempranillo / Castelao / Cabernet – Portugalia / Lizbona – Caves Vidigal
V 15/50/90

PRIMITIVO IGT

Primitivo - Włochy / Puglia – Cantina Danese
V 19/100

PORTUGIESER

Portugieser Blauer / Austria Weinland / Wegenstein
V 18/90

Wina musujãce

Prosecco doc treviso extra dry, Casa Gheller

18/90

Cava brut D.O. / Moli de foc / Covides Vineyards / Hiszpania

V 95

Wino pomarańczczowe

Vin Orange Les Jamelles

Grenache Blanc , Viognier, Muscat ,Gewurztraminer, Chenin / Francja - Langwedocja
V 19/105

Wina Bezalkoholowe

CARL JUNG CHARDONNAY, NIEMCY

V 65

CARL JUNG SHIRAZ, NIEMCY

V 65

Alkohole

OSTOYA

V 12

SMAKÓWKI

rabarbar, pigwa, wiśnia, cytryna, gorzka
V 12

JAMESON

V 15

CHIVAS REGAL 12 YO

V 22

HAVANA CLUB 3 YO

V 15

HAVANA CLUB 7 YO

V 18

BEEFEATER

V 14

BEEFEATER 24

V 18

OLMECA

V 18

OLMECA ALTOS

V 22

Większy wybór alkoholi znajdziesz na barze.

Smoothies

Zdrowie

sok z pomarańczy, banan, młody jęczmień, szpinak, imbir, limonka
V 18

Młodość

sok z pomarańczy, jagody goji, maliny, miód
V 18

Energia

mleko roślinne, czekolada, płatki owsiane, orzechy, banan
V 18

Lemoniady i herbaty mrożone

ZAPYTAJ, CO DZIŚ PRZYGOTOWALIŚMY

V 13

Napoje

COCA-COLA / COCA COLA ZERO

V 8

KINLEY

V 8

KROPLA BESKIDU

V 7

KROPLA DELICE

V 7

SOKI CAPPY

V 8

SOKI WYCISKANE

V 15

MATE Z PIGWĄ / KWIATEM BZU

V 14

BURN

V 14

RED BULL / RED BULL SUGAR FREE

V 14

Kawy

ESPRESSO / DOPPIO

V 7/10

AMERICANO

V 9/12

CAPPUCINO

V 11/14

FLAT WHITE

V 13

LATTE / FRAPPE

V 14

MLEKO ROŚLINNE

V 2

Herbaty

ENGLISH BREAKFAST

V 10

EARL GREY

V 10

JAPAN SENCHA

V 10

GREEN JASMINE

V 10

NAPARY ZIOŁOWE

V 13

MIÓD/ MALINY/ IMBIR

V 3
zjedz dynia podgrzybek prawdziwek
Z
g
ł
o
d
n
i
a
ł
e
ś
?
&
K
u
c
h
n
i
a
&
c
o
d
z
i
e
n
n
i
e
&
o
t
w
a
r
t
a
&
o
d
&
1
2
&
d
o
&
2
3
&

V GF 23

grzyby i dynia wkładka sezonowa: Krem z dyni / mleczko kokosowe / puder z pestek dyni / oliwa rzepakowa

V GF 31

grzyby i dynia wkładka sezonowa: Dwa hummusy dyniowy / klasyczny / oliwa / focaccia

W GF 37

grzyby i dynia wkładka sezonowa: Bliny gryczane / grzyby leśne / śmietana / szczypiorek

W 39

grzyby i dynia wkładka sezonowa: Gumiklyjzy dyniowe / palone masło / migdały / polski ser zagrodowy

W 41

grzyby i dynia wkładka sezonowa: Makaron z dynią / jarmuż / cebulka perłowa / orzeszki / polski ser zagrodowy

W GF 43

grzyby i dynia wkładka sezonowa: Risotto z grzybami / pietruszka / ser Emilgrana

V GF 27

Talerzyki: Pieczone ziemniaki / brukselka / jogurt cytrynowy / oliwa koperkowa

V 27

Talerzyki: Focaccia z pesto pietruszkowym i grillowanymi pieczarkami

V GF 29

Talerzyki: Pieczone pietruszki / oliwa truflowa / mus z pasternaku / prażone nasiona / kwiaty jadalne

V GF 27

Talerzyki: Oliwki marynowane / oliwa / czosnek / rozmaryn

GF GF* 37

Talerzyki: Tatar wołowy / puder grzybowy / żółtko / lubczyk / focaccia

GF 35

Talerzyki: Bliny gryczane / łosoś / kwaśna śmietana / koper

47

dania główne: Fish & chips / zielony groszek / aioli

V 39

dania główne: Kalafior pieczony / puree z kalafiora / prażony jarmuż / prażone orzechy laskowe / sos orzechowy

GF 51

dania główne: Wołowina duszona w czerwonym winie / puree z ziemniaczane / pieczona kapusta włoska

75

dania główne: Krewetki / białe wino / masło / pietruszka / focaccia

W GF 23

Zupy: Krem z pomidorów / chutney z pomidorów z bazylią

W 19

Zupy: Zupa dnia

W lub V GF 35

Sałaty: Sałata grecka z tofu lub fetą

W 39

Sałaty: Kolorowe pomidory / ricotta / oliwa bazyliowa / kruszonka z chleba

W GF 23

Desery: Crème brûlée

W GF 23

Desery: Jogurt parowany z musem z owoców leśnych i migdałami

V 23

Desery: Tarta ze śliwką i sosem cytrusowo - kardamonowym