Oficjalny drink festiwalowy Watch docs

ADOPCIAK

Gin Beefeater, Aperol, syrop z kwiatu bzu, sok z cytryny
V 25

Grzańce

Napar imbirowy / z maliną lub pigwą

V 14/17

GRZANE BIAŁE

Białe wino, pigwa, imbir, pomarańcza, płatki migdałów
V 21

GRZANE WINO

Czerwone wino, korzenna wiśnia, pomarańcza
V 21

EGG NOGG

Likier jajeczny na whiskey, konfitura dyniowo-pomarańczowa, śmietanka, syrop cynamonowy, gałka muszkatołowa, pianka marshmallow
31

Kulturalne Drinki

PASTRY SOUR

Rum infuzowany palonym jęczmieniem, sok z limonki, orszada, bitters pomarańczowy, aquafaba
V 27

CENTRAL SOUR

Jameson, amaretto, cytryna, czerwone wino, Angostura Bitters, aquafaba
V 27

AMERICAN BEAUTY

Beefeater, Cointreau, maliny,limonka, woda różana
V 27

JAMES FRESH

Jameson, cytryna, kordiał grejpfrutowy, hibiskus z kwiatem pomarańczy
V 27

VAM PEAR

Olmeca Blanco, gruszka z imbirem, trawa cytrynowa, limonka, maliny
V 29

PERMANENT VACATION

Rum infuzowany palonym jęczmieniem, kordiał z derenia, imbir, cytryna, orszada
V 29

BUTTERFLY AVIATION

Beefeater,Luxardo Maraschino, klitoria ternateńska, cytryna
V 29

SUNNY COOL

Havana Club Especial, ananas, mango, sok z pomarańczy, mleko kokosowe, limonka
V 31

FOREST FASHIONED

Jameson, syrop z jagód i wędzonej herbaty, bitters czekoladowy, rozmaryn
V 31

Szprycery

PEAR SPRITZ

białe wino, gruszka z imbirem, limonka, trawa cytrynowa, woda gazowana
V* 27

LILLET SPRITZ

Lillet, syrop z hibiskusa i kwiatu pomarańczy, prosecco
27

THE SHADE OF WHITE

Beefeater, białe wino, syrop z kwiatu czarnego bzu, limonka, woda gazowana
V* 27

DIVA

Organic Cava 0,0 vol, kordiał derenia i skórek pomarańczy, korzeń goryczki, różowy pieprz, woda gazowana
V 25

Wina białe

TINELLO SAN MARZIO

Trebbiano / Garganega – Włochy, Veneto – Domus Vini
15/55/95

GANDIN SAUVIGNON

Sauvignon Blanc - Włochy , Friuli - Wenecja
V 15/55/95

NOVACORTE

Chardonnay – Włochy / Veneto – Domus Vini
V 18/95

VINHO VERDE

Casal Miranda D.O.C / Portugalia / Caves Campelo
V 85

XAREL-LO, DUC DE FOIX

Covides Vineyards, Hiszpania - Katalonia
V 90

LES PARCELLAIRES

Sauvignon Gris – Francja / Gaskonia / – Domaine de l’Herre
V 105

FUNDAMENT

Riesling – Niemcy / Palatynat – Jesuiten Hof
V 120

Wina czerwone

RESERVA

Tempranillo / Castelao / Cabernet – Portugalia / Lizbona – Caves Vidigal
V 15/55/95

PRIMITIVO IGT

Primitivo - Włochy / Puglia – Cantina Danese
V 19/100

PORTUGIESER

Portugieser Blauer / Austria Weinland / Wegenstein
V 18/95

Wina musujãce

Prosecco doc treviso extra dry, Casa Gheller

18/95

Cava brut D.O. / Moli de foc / Covides Vineyards / Hiszpania

V 105

Wina Bezalkoholowe

Vilarnau Cava Organic, Hiszpania

V 16/90

Carl Jung Chardonnay, Niemcy

V 70

Carl Jung Shiraz, Niemcy

V 70

Alkohole

OSTOYA

V 12

SMAKÓWKI

pigwa, wiśnia, cytryna, gorzka
V 12

JAMESON

V 16

CHIVAS REGAL 12 YO

V 22

HAVANA CLUB 3 YO

V 15

HAVANA CLUB 7 YO

V 19

BEEFEATER

V 14

BEEFEATER 24

V 18

OLMECA

V 18

OLMECA ALTOS

V 22

Większy wybór alkoholi znajdziesz na barze.

piwa

Perła Export

V 9/14

Zwierzyniec Pils

V 12/16

Zwierzyniec Witbier

V 12/16

Piwa butelkowe. Zapytaj obsługę o rodzaje i ceny piw.

Smoothies

Zdrowie

sok z pomarańczy, banan, młody jęczmień, szpinak, imbir, limonka, natka pietruszki
V 18

Młodość

sok z pomarańczy, jagody goji, maliny, miód
V 18

Energia

mleko roślinne, czekolada, płatki owsiane, orzechy, banan
V 18

Lemoniady

Cytrynowo-miętowa

V 14

Gruszkowo-imbirowa / dyniowo-pomarańczowa / malinowa

V 17

Napoje

Coca-Cola / Coca Cola Zero

V 8

Kinley

V 8

Kropla Beskidu

V 7

Kropla Delice

V 7

Soki Cappy

V 8

Soki wyciskane

V 16

Mate z pigwą / kwiatem bzu

V 15

Burn

V 14

Red Bull / Red Bull bez cukru

V 14

Kawy

ESPRESSO / DOPPIO

V 7/10

AMERICANO

V 9/12

CAPPUCINO

V 11/14

FLAT WHITE

V 13

LATTE / FRAPPE

V 14

MLEKO ROŚLINNE

V 2

Herbaty

ENGLISH BREAKFAST.

V 11

EARL GREY

V 11

JAPAN SENCHA

V 11

GREEN JASMINE

V 11

Herbata korzenna

V 15

NAPARY ZIOŁOWE

V 13

MIÓD/ MALINY/ IMBIR

V 3
zjedz dynia podgrzybek prawdziwek
Z
g
ł
o
d
n
i
a
ł
e
ś
?
&
K
u
c
h
n
i
a
&
c
o
d
z
i
e
n
n
i
e
&
o
t
w
a
r
t
a
&
o
d
&
1
2
&
d
o
&
2
3
&

V GF 29

Przystawki: Pieczone ziemniaki / brukselka / szpinak / emulsja cytrynowo-musztardowa

V GF 31

Przystawki: Pieczone pietruszki / oliwa truflowa / mus z pasternaku / prażone nasiona / kwiaty jadalne

V GF 29

Przystawki: Oliwki marynowane / oliwa / czosnek / rozmaryn

GF GF* 41

Przystawki: Tatar wołowy / puder grzybowy / żółtko / lubczyk / focaccia

GF 39

Przystawki: Bliny gryczane / łosoś / kwaśna śmietana / koper

W GF 39

Przystawki: Bliny gryczane / grzyby leśne / kwaśna śmietana / szczypior

V GF 45

dania główne: Assiette z dyni / baba dyniowa / pieczona dynia w ziołach / mus dyniowy / chips z dyni / krokant z pestek dyni

W GF 43

dania główne: Risotto z grzybami / pietruszka / ser Emilgrana

W GF 39

dania główne: Gumiklyjzy dyniowe / palone masło / migdały / polski ser zagrodowy

47

dania główne: Fish & chips / zielony groszek / aioli

49

dania główne: Tagliatelle z krewetkami / masło / czosnek / pietruszka

V 25

Zupy: Żur grzybowy / suszone grzyby / ziemniaki

W 23

Zupy: Barszcz ukraiński z pampuchem

W V* GF* 19

Zupy: Zupa dnia (zapytaj obsługę)

W 39

Sałaty: Kasza pęczak / szpinak / suszony pomidor / dynia / feta / prażone nasiona

W GF 23

Desery: Crème brûlée